5552 espectadors, 46 projeccions i 39 tastos en 10 anys. El Cicle de Cinema Social té l’objectiu de provocar debat i reflexió al voltant de temes d’actualitat des d’una perspectiva crítica i social. També es vol fomentar l’interès per la cooperació, la convivència, la cohesió social i la promoció dels Drets Humans i el coneixement d’altres realitats. Les temàtiques han estat variades, però sempre amb mirada crítica i reflexiva, buscant el compromís dels assistents en fer un pas cap a l’acollida, la convivència i la inclusió social.
La presentació de les dades d’aquests 10 anys, l’han fet el president del Consell Comarcal, Josep Lara, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia. Ha estat en la sessió inaugural del Fixa’t 2018, dimarts 6 de novembre, amb “Vides”, el documental sobre la vida de deu avis i àvies residents a la Residència Sant Bernabé de Berga. Durant tots els dijous de novembre, es podran veure les 4 pel.licules d’aquesta edició: “Campeones”, “L’insult”, “La estación de las mujeres” i “La mort del senyor Lazarescu”.
El cicle de cinema social, des del 2009, ha passat per diversos espais com el Cine Catalunya, el Pavelló de Suècia, la Sala Casino i, des del 2016, una altra vegada al Teatre Patronat.
Les reflexions i els tastos són una característica pròpia del Fixa’t. A l’inici de cada sessió es dona als espectadors unes reflexions sobre la pel.licula que volen promoure el pensament crític. Al final de la sessió, un tast gastronòmic és l’espai que permet compartir les reflexions, impressions, emocions i idees que ens ha aportat la pel·lícula i, a més a més, conèixer i degustar plats típics de d’altres indrets del món. També és una oportunitat per conèixer els restauradors del Berguedà.
En aquest deu anys el projecte s’ha consolidat i ampliat. El 2012, amb l’objectiu d’acostar el cinema i la reflexió social als més joves, va néixer el Fixa’t Jove. Amb aquesta voluntat tots els joves de 3r ESO de tots els centres del Berguedà, mitjançant un reportatge o pel·lícula debaten sobre un temàtica d’interès social propera. El 2017 també va néixer Fixa’t Xics que pretén promoure també aquesta mirada crítica i reflexiva en el públic infantil i familiar.