“Al Berguedà, triem no llençar menjar”. Aquest és el lema d’una campanya per la lluita contra el malbaratament alimentari que promou el Consell Comarcal del Berguedà. S’han editat fulls de receptes d’aprofitament que es podran trobar a 70 establiments comercials de la comarca amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania propostes per cuinar plats saludables, fent servir aliments de temporada i de proximitat per fomentar un consum responsable, evitar llençar aliments i també reduir la generació de residus. Es pretén reivindicar els aliments i conèixer la importància econòmica, social i ambiental que implica obtenir-los per crear consciència de la importància de no malbaratar-los. Aquesta campanya s’emmarca dins del Pla de Prevenció de Residus de la comarca vigent fins al 2030.
Les receptes es troben als diferents establiments de la comarca dins d’un suport de fusta que s’ha encarregat al Grup Horitzó del Berguedà, una entitat que treballa per la integració de persones amb problemes socials i discapacitats. Les botigues que hi participen són d’Avià, Bagà, Berga, Casserres, Guardiola de Berguedà, Gironella, Olvan, la Pobla de Lillet, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada.