El Berguedà serà l’amfitrió d’una de les proves del Campionat del Món de parapent SRS Series. Aquesta competició internacional tindrà lloc del 2 al 8 de juny d’enguany i comptarà amb 130 pilots de 44 països diferents. Entre els participants, hi haurà parapentistes de tot el món, des de Canadà, la Xina, Corea, Colòmbia i Sud-àfrica, entre d’altres. La comarca viurà un esdeveniment únic, de primer nivell.
La berguedana serà la segona prova del circuit mundial, després de la primera que es va celebrar a Colòmbia al gener. La tercera prova tindrà lloc a Portugal el juliol i la quarta a Macedònia a l’agost.
La seu de la prova serà el local social de l’Espunyola, cedit per l’ajuntament. A l’entorn hi haurà un camp d’aterratge oficial, aparcament per a autocaravanes, tendes i dutxes tot i que molts dels participants es previst que s’allotgin en cases rurals i càmpings de la zona amb les seves famílies
Els enlairaments de la prova es faran des de la muntanya de la Figuerassa i també al Coll de la Creueta.
Aquest esdeveniment està organitzat pel Club Parapent Puntxat, un club berguedà format per pilots de la zona i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà. A més dels 130 pilots inscrits, també hi haurà 10 pilots convidats de l’organització (wildcards) i altres acompanyants. En total, es preveu que hi hagin al voltant de 300 persones entre els dies 2 al 8 de juny.
Uns dies abans de la competició, es realitzaran els entrenaments, i també es reservarà un dia per lliurar premis i celebrar la festa de clausura.
El Berguedà ofereix als practicants del parapent unes característiques ideal amb zones per envolar-se i aterrar adaptades a tots els nivells i amb unes bones condicions. La comarca està considerada una de les millors zones per volar en parapent d’Europa i també del món.
El Consell gestiona el transport públic i els residus
El Consell Comarcal del Berguedà col·labora amb aquesta prova assumint el transport dels parapentistes per traslladar-los des dels seus allotjaments fins als punts d’enlairaments. D’aquesta manera, s’afavoreix una mobilitat més sostenible perquè s’estalvia l’ús de vehicles privats. Igualment, el Consell disposarà unes veles a les zones d’enlairament. A més, s’ocuparà de la gestió de residus.
*Foto: Jordi Aymerich