Divendres, dia 6 de juny, es va realitzar la Jornada tècnica: Els aliments ecològics i la seva producció al Berguedà. Aquesta jornada estava inclosa dins de les accions que van realitzar el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà en el marc de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica a Catalunya.
La jornada la va presentar la cap de l’Oficina Comarcal del DAAM, Montserrat Giné. A continuació, Josep Tuson va fer una ponència sobre els aliments ecològics, en la qual va presentar els diferents aspectes, des del seu cultiu o producció, passant pel preu, i fins a que arriba al consumidor. Seguidament hi va haver una taula rodona en la qual diferents productors comarcals d’aliments ecològics van exposar com realitzen la producció de forma ecològica, diferències amb la producció convencional i també les problemàtiques més comunes que troben durant el procés i la comercialització dels seus productes. Els productors berguedans que van participar a la taula rodona van ser els següents: Enric Campillo, que va parlar sobre la producció d’horticultura i producció vegetal; Pep Bover, que va fer una pinzellada sobre la producció ovina i també va parlar de la producció de cereals ecològics i les seves varietats; Martina Marcet, que va exposar com és l’alimentació d’aviram ecològic i quines races s’hi utilitzen, i Ignasi Ripoll, que va parlar de la producció de llegums ecològiques envasades.
Per concloure la jornada es va fer una demostració de mètodes de cuina respectuosa amb els aliments ecològics a càrrec de l’Elionor Vives, i un tast de les receptes que es van explicar i cuinar.
La jornada la va tancar el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, el qual les va valorar positivament perquè permeten fer difusió i donar a conèixer els productors i els productes ecològics de la comarca.
La jornada va tenir una bona acceptació entre el públic, unes 25 persones van poder gaudir de les ponències i de la demostració i degustació dels plats preparats.