Sota el lema ‘Dret a estimar sense diferències’ el Berguedà va iniciar el passat diumenge una campanya per trencar estigmes sobre la diversitat sexual.
Coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia, el passat diumenge dia 17 de maig i fins el 28 de juny, Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI (lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual), l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà inicien una campanya amb l’objectiu de conscienciar i fer visible la diversitat sexual com una opció de vida més que s’ha de veure de manera positiva.
Així, sota el lema ‘Dret a estimar sense diferències’, els comerços i establiments adherits al programa exposaran cartells amb fotografies de diferents parelles amb l’objectiu de reduir els prejudicis en relació als col·lectiu LGTBI.
Es tracta d’una campanya elaborada conjuntament amb les UBIC de Berga, Gironella, Puig-reig i Bagà, la Cambra de Comerç del Berga i l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i, com a resultat de la bona acceptació que ha tingut la iniciativa, ja s’ha valorat el fet de poder seguir treballant en aquest àmbit.
Els cartells es faran arribar als establiments mitjançant la distribució que faran directament les mateixes UBIC, el Gremi d’Hostaleria i Turisme i la Cambra de Comerç.
En aquest mateix sentit, tots els establiments no adherits a les associacions de comerciants interessats en exposar un dels cartells al seu local poden sol·licitar-ne a través dels correus electrònics puntdona@ajberga.cat i igualtat@ccbergueda.cat.
El juny del 2013 l’Ajuntament de Berga va aprovar el Pla Local contra l’Homofòbia i la Transfòbia, i el Consell Comarcal partint del Pla de Berga, el passat mes de novembre va aprovar el Pla estratègic de polítiques d’igualtat del Berguedà 2014-2020, on s’incorporen accions especifiques de lluita contra l’homofòbia .
A partir d’aquí, els departaments d’Igualtat i Inclusió Social treballen en el desenvolupament d’estratègies per prevenir les situacions de discriminació des de la Taula d’Igualtat del Berguedà en Xarxa. Així, durant aquest temps, s’ha estat treballant amb l’àmbit educatiu per tal de generar entorns segurs per a l’alumnat, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.
Amb la certesa que respectar la diversitat sexual és indicador d’una societat rica i plural, des de les àrees d’Igualtat i Inclusió es considera encara necessari seguir treballant en aquest àmbit i d’aquí, l’aposta per traspassar aquesta perspectiva a la resta d’agents de la ciutat i de la comarca.