Els professionals dels serveis socials molt sovint estan en contacte amb situacions de dolor, d’angoixa, de dificultats múltiples, de pobresa….. per part de persones i famílies; situacions se sobrecàrrega professionals. Tot això té un impacte emocional i psicològic que pot portar molt fàcilment a l’estrés, al desgast professional i tenir conseqüències negatives per a la salut.
L’estrés és una paraula que prové del terme anglès stress que vol dir força, pressió o tensió. Un cert grau d’estrés resulta fins i tot essencial per a la vida , però quan aquest es manté a nivells elevats poden aparèixer la fatiga, la irritabilitat, la falta de concentració, un gran malestar i la malaltia.
Per contrarestar aquest impacte, es crea un espai d’autocura amb la finalitat de dotar d’eines pràctiques als professionals per contribuir a la prevenció i a la reducció de l’estrés, oferint tècniques pel reconeixement individual dels factors de risc que poden arribar a alterar el seu benestar i l’equilibri mental i psíquic, avaluar l’actitud més adequada per a fer-hi front mitjançant diferents tècniques com la relaxació, l’atenció plena o Mindfulness…..etc.
Aquest espai que s’inicia com a proba pilot aquest mes d’octubre, està conduit per a professionals d’ALGÈMICA. Les sessions estan obertes a tots els professionals dels equips bàsics d’atenció social del Berguedà interessades.
Quan més t’entenguis a tu mateix, més entendràs al món. (Paolo Coelho)