El Consell Comarcal del Berguedà ha rebut un dels reconeixements Administració Oberta 2021 que atorga l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) a les administracions catalanes capdavanteres en administració digital i govern obert. Per avaluar-ho, l’AOC recopila dades de compliment de diferents indicadors per formar l’Índex de Maduresa Digital. L’ens berguedà ha estat el primer classificat en la categoria de consells de comarques catalanes d’entre 20.000 i 50.000 habitants.
El lliurament dels Reconeixements Administració Oberta s’ha fet aquest dimarts a la tarda al Teatre Auditori de Llinars del Vallès. Per part del Consell Comarcal del Berguedà hi ha participat la consellera de Polítiques digitals, Habitatge, Transparència i govern obert, Ariadna Herrada.
A l’Índex de Maduresa Digital hi ha diferents apartats que avaluen l’ús de serveis relacionats amb l’administració digital: registres d’entrada i de sortida telemàtics, licitacions electròniques, serveis d’interoperabilitat entre administracions (Via Oberta), gestió interna, emissions de certificat digital idCAT, transparència a través de la puntuació del segell Infoparticipa 2021 -en la que el Consell ha aconseguit un 94% que és el millor indicador de les administracions del Berguedà-, normativa, entre d’altres.
La consellera Ariadna Herrada ha fet palesa la seva satisfacció per aquest reconeixement. “El Consell Comarcal del Berguedà treballem per prestar serveis a els nostres conciutadans i forma part de les nostres obligacions ser una administració oberta i transparent”. En aquest sentit, ha destacat l’aposta per noves eines de relació amb la ciutadania com l’Oficina d’Atenció Ciutadana Virtual que recentment ha posat en marxa el Consell del Berguedà. Així mateix, ha valorat la feina que fa l’ens per impulsar la digitalització dels ajuntaments de la comarca.
Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories en funció del nombre d’habitants i la tipologia d’administració.
Aquests reconeixements tenen com a objectiu posar de manifest l’excel·lent feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert. Els organitzadors es basen en una metodologia pròpia que analitza a partir de dades objectivables, més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals de Catalunya.