Des del Consell Comarcal del Berguedà- Àrea d’Igualtat, conjuntament amb l’Associació de Dones del Berguedà, i amb el suport de l’Ajuntament de Gironella i la Diputació de Barcelona; es presenta un nou projecte:
“EN COS DE DONA. EXPLORANT LA NOSTRA DIVERSITAT COM A DONES”
Amb la finalitat de sensibilitzar i replantejar els rols de gènere socialment construïts, aquest projecte és una proposta empoderadora adreçada a les dones de tota la comarca. Consisteix en explorar la diversitat inherent en les dones tot i partint dels punts comuns: cos i socialització de dona.
El projecte consisteix en 8 sessions setmanals de 2 hores de durada, en un procés guiat i acompanyat de creixement personal, amb propostes creatives i d’expressió per a:
– Experimentar i investigar individual i col·lectivament el cos i el moviment de la dona.
– Compartir experiències, somnis, pors… per situar les vivències en un territori comú, el cos de la dona, en un marc d’acció comú dins la societat patriarcal.
– Descobrir noves possibilitats de moviment, d’acció i de relaxació; per guanyar en opcions i en llibertat.
El projecte està pensat per a dones d’edat diversa que tenen ganes de participar d’un espai col·lectiu i crear xarxa femenina per replantejar el paper de la dona a tots els nivells.
Les places disponibles són 25 dones; amb dues facilitadores del projecte, Anna Boix i Montse Sánchez. Per inscriure’s cal fer-ho a través de l’adreça electrònica encosdedona@gmail.com o mitjançant el telèfon 676393288. La matrícula és de 15€ a l’inici del taller.
Aquest projecte està pensat per portar-se a terme a nivell comarcal, descentralitzar-lo de la capital de comarca, i oferir-lo a altres pobles del Berguedà. Aquest any, la Vila de Gironella és la població que acollirà la iniciativa a l’espai municipal de l’Església Vella. Si el projecte assoleix un bon arrelament social, la perspectiva és portar-lo a altres municipis del Berguedà, per a poder donar oportunitat a més dones de la comarca que no poden desplaçar-se amb facilitat.
El calendari 2015 proposat pel projecte és el següent: 8 sessions en DIMECRES de 20,00h. a 22,00h. del vespre (facilitar la compatibilitat amb l’horari comercial); de setembre a novembre: Setembre: 23 – 30; octubre: 7-14-21-28; novembre: 4-11 (=8 sessions) i la setmana del 25 de novembre (entorn al Dia Internacional Contra la Violència de Gènere) es mostrarà a la població el treball realitzat durant el taller.