Una trentena de persones van assistir el dijous 29 de gener a la presentació de la Maleta de Coeducació i que ha estat confeccionada conjuntament entre el Consell Comarcal del Berguedà i el Centre de Recursos Pedagògics, una eina que ha de servir per treballar la igualtat als centres de primària.
Aquesta maleta consta de 42 títols distribuïts en 5 blocs, amb contes seleccionats per cada nivell d’edat (cicle inicial, mitjà i superior).
Bloc 1: TRENCANT ESTEREOTIPS. Contes amb protagonistes que volen superar els estereotips, prejudicis i sexisme amb una convivència amb respecte i coresponsabilitat.
Bloc 2- CAP ABÚS DE CAP MENA. Contes per treballar les diferents formes de la violència.
Bloc 3.- FÓRA ETIQUETES….DIFERÈNCIES! Per treballar la diversitat afectivosexual
Bloc 4.- FAMÍLIES. Abordem la diversitat familiar en sentit ampli, tal i com es viu i s’entén el concepte de família als nostres dies
Bloc 5.- DONES I HOMES ESTRAORDINÀRIES. Protagonistes que es valoren i s’estimen, aprenen a viure sense discriminacions. Nois que cooperen amb iniciativa i coresponsabilitat.
A la maleta també hi podem trobar una “Guia per a la tria de contes no sexistes”, un dossier de “Propostes pedagògiques” per treballar alguns d’aquests contes a l’aula i una “Guia de lectures no sexistes” elaborada per la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, llibres que podem trobar en el seu propi fons bibliogràfic.
La Maleta de Coeducació estarà en préstec al CRP de Berga a disposició dels centres de primària.
Aquesta projecte s’emmarca en les accions i activitats que es desenvolupen per fomentar la coeducació i que es va iniciar el curs passat, amb la participació de 15 municipis de la comarca.
Durant aquest curs 2014-2015 s’han realitzat un total de 31 tallers per a alumnes de 6 a 12 anys i 12 tallers formatius en coeducació per al professorat dels centres amb el nom ”A l’escola… coeduquem !!” que posa a disposició dels mestres eines i recursos per treballar la coeducació.
Durant l’acte de presentació es va comptar amb la participació del Centre L’Olivar de Castellnou del Bages que van aportar la seva experiència en l’aplicació d’un projecte de coeducació al seu centre.