Curs 2020-2021 – Cicle de reflexió
SEGON CICLE DE REFLEXIÓ ADREÇAT ALS EQUIPS DIRECTIUS DELS CENTRES DEL BERGUEDÀ
RELACIÓ FAMÍLIA – ESCOLA
CALENDARI I PONENTS
- Dilluns 28 de juny – Com ens relacionem amb les famílies?
A càrrec de Sílvia Blanch Gelabert. Mare, Dra. Psicologia de l’Educació i Llicenciada en Psicologia Clínica. Professora agregada a la facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. Cocoordinadora de l’equip de recerca ERIFE (sobre infància, família i educació), membre de l’equip BES i de l’ICE UAB. Faig formació de mestres i també acompanyo famílies amb els reptes que es troben durant la criança.
- Dimarts 29 de juny – Com crear el vincle?
A càrrec de Jordi Collet Sabé. Educador social i sociòleg. Professor titular de sociologia de l’educació de la UVIC-UCC. Ha treballat sobre els processos de socialització familiar i sobre les relacions entre famílies i escoles.
XERRADA ANUL·LADA
- Dimecres 30 de juny – Com ens comuniquem amb les famílies?
A càrrec d’Anna Ramis Assens, mare, mestra i pedagoga. Com a mare ha educat dos fills i ha gaudit de formar part amb altres pares i mares en grups de reflexió, en formacions, etc. Com a mestra ha organitzat reunions de pares, ha fet entrevistes, etc. I com a professora universitària i pedagoga ha format a centres i a mestres preparant-los per afrontar la tasca de professional docent.
ESQUEMA XERRADES
- Com ens relacionem amb les famílies?
- Evidències que ens orienten
- La criança positiva i l’educació responsiva
- Estratègies que faciliten la relació
- Com crear el vincle?
- Anàlisi de les dificultats a la creació de vincles entre docents i famílies
- Propostes per tal de generar vincles de qualitat entre docents i totes les famílies
- Materials
- Com ens comuniquem amb les famílies?
Les habilitats comunicatives dels docents:
- L’escolta activa i empàtica
- La comunicació assertiva
- La gestió emocional
Curs 2019-2020 – Cicle de reflexió
Els equips directius de primària i secundària del Berguedà es formaran sobre el nou panorama educatiu postcoronavirus. El cicle de reflexió és una formació gratuïta que consta de tres sessions virtuals amb ponents de renom per tal de posar a l’abast de les direccions dels centres eines de gestió i lideratge, experiències de lideratge educatiu, així com una aproximació en l’àmbit de la comunicació estratègica en temps de crisi.
Comença el cicle el 29 de juny de 10h a 11.30h amb Marta Esteve, directora de Fundació Carulla i Xavi López, director de l’escola pública Octavio Paz per parlar de lideratge educatiu. El dia 30 de juny, es compta amb la participació de Carles Brugarolas, director del departament d’Estratègia, Lideratge i Persones de l’escola de negocis EADA per parlar d’eines i instruments de lideratge. Finalment, Samuel Rodríguez, pedagog i periodista amb llarga trajectòria en comunicació estratègica centrarà l’última sessió del dia 1 de juliol amb comunicació estratègica en l’àmbit educatiu en contextos d’incertesa.