Els menjadors de les escoles de Casserres, Montmajor i La Valldan posen especialment l’accent en criteris de sostenibilitat i l’aposta per l’alimentació ecològica i de proximitat. L’adjudicació de la nova licitació del servei ha tingut en compte la promoció de l’economia local del Berguedà i, en concret, de la seva producció agrícola i ramadera i criteris de sostenibilitat social i ambiental. El Consell Comarcal del Berguedà va posar a licitació el servei de menjador en la modalitat de càtering de les escoles Princesa Làscaris de Casserres i Gira-sol de Montmajor i el servei de menjador amb modalitat de càtering i servei de monitoratge de l’escola La Valldan de Berga. El contracte es va dividir en 3 lots i el pressupost total era de 268.898 € sense IVA
Al Berguedà, hi ha 31 centres d’ensenyament. El Consell Comarcal del Berguedà té les competències en els centres públics però, en molts casos, els mateixos ajuntaments o associacions de pares i mares es fan càrrec de la gestió dels menjadors dels centres. El Consell Comarcal gestiona directament els menjadors de 5 escoles: Bagà, La Pobla de Lillet, La Valldan, Casserres i Montmajor. En els casos dels menjadors de La Valldan, Casserres i Montmajor havia finalitzat el contracte i es va fer una nova licitació enfocada en els criteris de sostenibilitat social i ambiental. Del total de les 6 empreses que es van presentar als diversos lots del concurs, l’empresa berguedana Restaurant el Baixador va guanyar el servei de menjador per a les escoles de Casserres i Montmajor. Pel que fa al servei de menjador i monitoratge de l’escola de La Valldan (Berga), va ser l’empresa Cuinem per tu, SL qui va obtenir més puntuació.
El Consell Comarcal del Berguedà continua treballant en la línia d’aconseguir menjadors escolars amb productes saludables i de proximitat. En aquest sentit, l’octubre de 2019 ja es va programar la jornada “Menjadors ecològics i de proximitat: com fer-ho possible?”, dins la Setmana Bio, coorganitzada pel Departament d’Agricultura i l’Associació Vida Sana.